..
........Αρχική σελίδα..........το Χωριό μας..........η Ένωσή μας..........Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄

*****************************************************************************************************
..... 
Εκδηλώσεις Ένωσης το 2008
....
....
Μεγάλη ανταπόκριση βρήκε από τους Βασιλικιώτες η απόφαση της Ένωσης να ανοίγει την αίθουσα την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα.

.
(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης. Επιστροφή στο ιστολόγιο με "πίσω/back")
..



20 Αυγούστου πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη πλέον καλοκαιρινή εκδρομή - πεζοπορία μας στις πηγές του Βοϊδομάτη στο Βίκο και καταλήξαμε στη γέφυρα της Αρίστης όπου μας περίμεναν φαγητά, αναψυκτικά, μπύρες και ντόπια φρούτα.
....
.
..


(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης. )



Παιδική εκδήλωση Αυγούστου στο χωριό



Το Σάββατο 16 Αυγούστου για δεύτερη χρονιά η Ένωση διοργάνωσε παιδική εκδήλωση για τους μικρούς Βασιλικιώτες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε γυμναστική, τραγούδι, βόλτα στο χωριό, ζωγραφική και κατασκευή της μακέτας του χωριού μας.

(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)

.......
.......

Ημερήσια εκδρομή της Ένωσης στην Δημητσάνα-Βυτίνα
 

..
Μετά την επιτυχία των περσινών εκδρομών (Καλάβρυτα και πεζοπορία στο Βοϊδομάτη) και ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών Βασιλικιωτών, την Κυριακή 8 Ιουνίου 2008 η Ένωσή μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στη Δημητσάνα και τη Βυτίνα. Πέραν της άρτιας οργάνωσης, όπως οι συμμετέχοντες ομολογούν, το πρόγραμμα είχε και «χορό» στους ρυθμούς του Εγκέλαδου (6,5 ρίχτερ-Ανδραβίδα) χωρίς ευτυχώς άλλα επακόλουθα....
...
(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης. )


...

... 
 Η Ένωση απέκτησε αίθουσα στο χωριό.....

Στις 25/4/2008 ο Δήμαρχος Άνω Πωγωνίου παρέδωσε στην Ένωση Βασιλικιωτών την πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα (μίας από τα κοινοτικά καταστήματα) μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η αίθουσα πρόκειται να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες της Ένωσης στο Βασιλικό.


...
...
Ετήσια Συνεστίαση Ένωσης...
 



Την 16 Μαρτίου η Ένωσή μας πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίασή της που κατά γενική ομολογία σημείωσε και φέτος μεγάλη επιτυχία Στην συνεστίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Άνω Πωγωνίου κος Ιωάννης Ντότης, ο Πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Πωγωνίου και ο Αντιδήμαρχος του δήμου Δελβινακίου. Επίσης ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλοβρυσιτων Ιωαννίνων και η Πρόεδρος της Ένωσης Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου «Ο Άγιος Νικόλαος» και της «Μάνας του Πωγωνίου» καθώς και αντιπροσωπεία της Αδελφότητας Βήσσανης «Η Αρετή». Παραβρέθηκαν φυσικά πολλοί συγχωριανοί αλλά και φίλοι του χωριού μας.
Επίσης έστειλαν ευχές για καλή διασκέδαση ο Νομάρχης Ιωαννίνων κος Αλεξ. Καχριμάνης, η Δημοτική Σύμβολος του Δήμου Άνω Πωγωνίου συγχωριανή μας κα Σοφία Αναστασίου-Ιωαννίδου, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βασιλικού κος Χάρης Οικονόμου, η Τοπική Σύμβουλος Βασιλικού κα. Αικατερίνη Κιόσση και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών κα Έλλη Ζήκου.
Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με τους ήχους του κλαρίνου του Δήμου Πότση ενώ οι νεαρότεροι με τα παιχνίδια του κλόουν. Παράλληλα διατέθηκε και το λαχείο της Ένωσης που προσέφερε πολλά και πλούσια δώρα (ακτοπλοϊκά ταξίδια, ηλεκτρικά είδη κλπ) στους τυχερούς.
...
.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ένωση τέλεσε αρτοκλασία για τον εορτασμό της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ι Ν Αγίου Γεωργίου Ριζαρείου στις 3 Φεβρουαρίου 2008. Παρευρέθηκαν πολλοί συγχωριανοί μας για να τιμήσουν την παραδοσιακή γιορτή του Βασιλικού και της Ένωσης. Μετά την αρτοκλασία το ΔΣ προσέφερε στους παρευρισκομένους ποτά, γλυκά και αναψυκτικά στον προαύλιο χώρο. Κάτω από έναν λαμπερό χειμωνιάτικο ήλιο οι Βασιλικιώτες είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε ευχές και να συζητήσουμε. Και του χρόνου!
...
..


(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης. )
..
...
...
*****************************************************************************************************
.
.
.