...Αρχική σελίδα..........το Χωριό μας..........η Ένωσή μας..........Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄

*****************************************************************************************************
.....

Εκδηλώσεις Ένωσης το 2012




Στις 18 Αυγούστου οι μικροί Βασιλικιώτες μαζευτήκανε στου Τσάβαλου τ΄ Αλώνι. Παίξανε, τραγουδήσανε,  χορέψανε και να μάθανε πως καλλιεργούσαν τη γη στο χωριό τα παλιά χρόνια. Τότε που δεν υπήρχαν τρακτέρ και μηχανήματα και όλα γινόταν με τα χέρια και με λίγα χειροποίητα εργαλεία. Υνί, τσαπί, δικράνι, κόσα, μπετσίκι κι ένα σωρό άλλα, ήταν εκεί.
Μετά τη μεγάλη βόλτα στο χωριό μας, (Μεσιό - Καρούτες),  στην αυλή της εκκλησίας ζωγραφίσανε, κάνανε κολάζ και φυτέψανε σπόρους σε γλαστράκια που πήρανε σπίτι για να τα φροντίσουνε μέχρι να μεγαλώσουν και να δούνε την ανάπτυξη των φυτών.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου! 

(Κάντε "κλικ" στις εικόνες για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)




..
Κέφι, χορός και καλό κλαρίνο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής συνεστίασης της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα NEW YORK του ξενοδοχείου «CLASSICAL ATHENS IMPERIAL».
Τσίπουρο και λουκούμια για πρώτο κέρασμα περίμενε τους καλεσμένους μας και ακολούθησε ο πλούσιος μπουφές του ξενοδοχείου (φαγητά στην αρχή και γλυκά στην συνέχεια) με τη συνοδεία άφθονων ποτών και αναψυκτικών.  
Οι μαγευτικοί ήχοι της “ζυγιάς” του Ηλία Πλαστήρα ανέβασαν το κέφι των παρευρισκόμενων που γλέντησαν με την ψυχή τους, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, στήνοντας κάποιες φορές “τρεις γύρες το χορό”, αναβιώνοντας ένα γλέντι από τα παλιά.
Όλοι δώσαμε μια υπόσχεση: του χρόνου να οργανώσουμε ένα ακόμη καλύτερο γλέντι!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι όλους όσους στήριξαν την εκδήλωσή μας με οποιονδήποτε τρόπο (φυσικά, ηθικά ή υλικά) και ιδιαίτερα τους χορηγούς μας που συνέβαλαν τα μέγιστα στην οργάνωση του φετινού μας χορού.

(Κάντε "κλικ" στις εικόνες για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)



...
...Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε όπως κάθε χρόνο την « ΥΠΑΠΑΝΤΗ» μας στoν I. N. Αγίου Γεωργίου στη Ριζάρειο. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε αρτοκλασία και στο προαύλιο του ναού προσεφέρθησαν γλυκά, αναψυκτικά και τσίπουρο στους παρευρισκομένους.


Και του χρόνου!!!
...
(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)



....Στις 22 Ιανουαρίου 2012 (10:30 το πρωί) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσής μας η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της με θέματα:
...1...Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του έτους 2011.
...2...Ενημέρωση και συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν στο χωριό και στην Ένωση.
...3...Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας
...4...Αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου..
..Παρατέθηκε μικρή δεξίωση με μεζέδες, ποτά και αναψυκτικά...
..Από τις εκλογές αναδείχθηκε το νέο ΔΣ που αποτελείται από τους:
Αναστασία Χρήστου...............Πρόεδρος
Ουρανία Μάρη....................... Αντιπρόεδρος
Παναγιώτης.Μπινάρης .......... Γεν. Γραμματέας
Χρήστος Σκούπρας................. Ταμίας
Άρτεμις Αντώνοβιτς ............... Μέλος
Σωκράτης Πεκλάρης ................... »
Φωτεινή (Φώφη) Σιδερή............... »....
(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)


Ημερολόγιο 2012
...Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο της Ένωσης για το έτος 2012. Μια σειρά από σπάνιες φωτογραφίες, όλες πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, απεικονίζουν μια άλλη εποχή, ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε γνωρίσει. Ευχαριστούμε τους Καλλιόπη Γεωργίου, Λίτσα Γιαννέτα, Βαγγέλη Οικονόμου, Κική Οικονόμου και Παναγιώτη Τσάβαλο, που μας έδωσαν φωτογραφίες από το οικογενειακό τους αρχείο. Επίσης, ευχαριστούμε όλους εσάς που με την αγορά του ημερολογίου, τιμάτε και ενισχύετε την Ένωσή μας. Ευχόμαστε το 2012 να είναι ευτυχισμένο και δημιουργικό.





..
..
*****************************************************************************************************