....Αρχική σελίδα..........το Χωριό μας..........η Ένωσή μας..........Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄

*****************************************************************************************************
.....

Εκδηλώσεις Ένωσης το 2011



... 
Την Δευτέρα 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον πεζοπορία της Ένωσης. Φέτος οι συμμετέχοντες έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ αφού ξεπέρασαν τους 100. Ακόμα κι απ’ την Κρήτη ήρθαν χωριανοί για να περπατήσουν μαζί μας στην πανέμορφη διαδρομή από το γεφύρι της Άριστης στο πέτρινο γεφύρι της Κάτω Κλειδωνιάς. Φτάνοντας στο γεφύρι οι νεαροί/ες Βασιλικιώτες/ισσες και μερικοί «γενναίοι» από τους συνοδούς και γονείς άρχισαν τα παιχνίδια και τις βουτιές στο ποτάμι ενώ είχαν φθάσει και οι προμήθειες (σουβλάκια-σαλάτες-κρύες μπύρες-πορτοκαλάδες-φρούτα). Μετά το φαγητό και αφού μαζέψαμε ότι σκουπίδια (δικά μας και μη) υπήρχαν επιστρέψαμε στο χωριό με την προσμονή της επόμενης πεζοπορίας του χρόνου.
(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)




Την Παρασκευή 19 Αυγούστου τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο σχολείο για να διασκεδάσουν με τη γάτα τη Μαγδάλω, τον Μάγο της, αλλά και τον Ζαχαρένιο, τον Σοκολατένιο, τον Δράκο του Δάσους, την Πριγκίπισσα Δυσκολούλα με τους μνηστήρες της και πολλούς άλλους που ήρθαν φέτος στην παιδική γιορτή μας, για να παίξουν μαζί τους. Παιδιά και μεγάλοι χόρεψαν, τραγούδησαν, έπαιξαν κουκλοθέατρο, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την φαντασία τους. Στο τέλος έφτιαξαν και πήραν μαζί τους κούκλες κουκλοθέατρου. Και του χρόνου παιδιά!


(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)





 ..
Την μεγαλύτερη επιτυχία, των τελευταίων τουλάχιστον χρόνων, σημείωσε κατά γενική ομολογία η Ετήσια Συνεστίαση της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2011, στο ξενοδοχείο «CLASSICAL ATHENS IMPERIAL», θυμίζοντας παλιές καλές εποχές.
Την συνεστίαση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κος Κώστας Καψάλης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Βασιλικού κα Έλλη Ζήκου, εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο Πρόεδρος και μέλη της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Βησσανιωτών, η Πρόεδρος της Ένωσης Αγιοκοσμιτών Πωγωνίου και της «Μάνας του Πωγωνίου», η Πρόεδρος της Αδελφότητας Δρυμάδων, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Παλαιοπυργιτών καθώς και εκπρόσωπος της Αδελφότητας Δελβινακιωτών.
Παρευρέθηκαν φυσικά πολλοί συγχωριανοί αλλά και φίλοι του χωριού μας που ταξίδεψαν από το χωριό αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος για να γλεντήσουν μαζί μας. Ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε η ικανοποιητική προσέλευση των νέων του χωριού μας. Το γλέντι και ο χορός κράτησαν μέχρι το απόγευμα.
Τους μικρούς μας φίλους διασκέδασε ο Κλόουν, ενώ πολλά και πλούσια δώρα κέρδισαν οι τυχεροί της λαχειοφόρου αγοράς μας. Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό των Ιωαννίνων.
Η Ένωση αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει για μία ακόμη φορά, όλους όσους ενίσχυσαν την εκδήλωση αυτή με κάθε τρόπο, υλικά ή ηθικά, με την φυσική τους παρουσία, με την αγορά λαχνών, με τις ευχές τους και φυσικά τους χορηγούς μας. Και του χρόνου !!!




(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)

....
....

...
...Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου γιορτάσαμε όπως κάθε χρόνο την « ΥΠΑΠΑΝΤΗ» μας στoν I. N. Αγίου Γεωργίου στη Ριζάρειο. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε αρτοκλασία και στο προαύλιο του ναού προσεφέρθησαν γλυκά, αναψυκτικά και τσίπουρο στους παρευρισκομένους.

Και του χρόνου!!!
...
(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης,)


 ...
Στις 23 Ιανουαρίου 2011 (10:00 το πρωί) πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσής μας η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της με θέματα:
...1...Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του έτους 2010.
...2...Ενημέρωση και συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν στο χωριό και στην Ένωση.
...3...Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας...
.Ακολούθησε μικρή δεξίωση με παραδοσιακές πίτες, μεζέδες, ποτά και αναψυκτικά.


(Κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης.)

...

Ημερολόγιο 2011
..
...Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο της Ένωσης για το έτος 2011 με θέμα ασπρόμαυρες φωτογραφίες του χωριού μας. Αγοράζοντάς το βοηθάτε την Ένωση να συνεχίσει αλλά και να διευρύνει τις δραστηριότητές της. Η τιμή του είναι 10€.


..
..
*****************************************************************************************************